Gebruik maken van video marketing?

Gebruik maken van video marketing?

Het wordt steeds belangrijker om online goed te vinden te zijn. Zeker voor bedrijven en organisaties die een groot bereik willen creëren. Aan de hand van video marketing is het makkelijk en snel te delen met potentiële kijkers.

Voordelen van marketing aan de hand van video’s

Het internet bestaat momenteel een groot deel uit video’s. Er wordt geschat dat het internetverkeer van video’s de komende jaren alleen nog maar zal stijgen. Video’s krijgen een extra hoge ranking in de zoekmachine van Google. Zo leiden veel zoekopdrachten van mensen naar YouTube wat vooral draait om videocontent. Video’s zijn gemakkelijk te delen zo kan je ook vaak een groot deel van de doelgroep hierdoor bereiken. Online is vaak alles over de kijker van een video makkelijk terug te zien. Zo kan je makkelijk bijhouden hoe mensen bij jouw video terecht zijn gekomen. Dit zorgt voor een beter beeld van waar jouw video’s het best geplaatst kunnen worden om een groot bereik te halen. Consumenten zijn vaak online vaker bereid iets te kopen wanneer er een video te zien is over het product en/of dienst die zij zouden willen kopen. Online is het lastig om emoties bij kijkers/lezers op te roepen. Door middel van een video marketing kan dat nog aardig overgebracht worden tot de kijkers. Mensen zijn daarom ook vaker meer geïnteresseerd in een video van in een tekst of foto’s.

Content strategieën

Wanneer je als bedrijf een bepaalde strategie hanteert bij het plaatsen van video’s zorg je voor een bepaalde regelmaat. Mensen weten dan wanneer er een nieuwe video te zien is. Hierdoor kunnen de mensen ook makkelijk de video’s vinden. wanneer dit netjes wordt hanteert zorgt dat ook voor meer kijkers per video. 

Trends op het gebied van marketing video’s

Er zijn veel soorten trends op het gebied van video marketing. Zo zijn er interactieve video’s op internet te vinden waar je zelf het tempo kan bepalen en de kijker zelf kan bepalen wat hij of zij  te zien krijgt. Interactieve video’s zijn vaak bruikbaar voor bijvoorbeeld het werven van klanten. Zij kunnen dan bepalen wat zij over de baan te zien krijgen en of zij willen solliciteren. Ook zijn er 360 graden video’s waarbij de kijker een unieke manier van video beleving meemaakt. Binnen het onderwijs wordt er op het moment ook veel gebruik gemaakt van video’s. Door hiervan gebruik te maken leren mensen snel op een makkelijk de informatie die zij moeten kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *