Waarom post production?

Waarom post production?

Er zitten veel verschillende onderdelen verbonden aan post production. In principe betekent dit woord wat er voorafgaat aan de productie. Dit is dan ook waar ik vandaag wat meer over wil gaan vertellen, hopelijk vind jij het net zo interessant als ik. Tegenwoordig is het meer dan belangrijk om op te vallen als bedrijf. Door de vele communicatie technieken wordt het steeds lastiger je doelgroepen te bereiken, volgens sommige tenminste. Je publiek wordt niet alleen via offline content continu geconfronteerd met honderden marketinguitingen. Het internet is namelijk vandaag de dag de manier om je boodschap met de doelgroep te communiceren, al is dit niet altijd even makkelijk. 

 

Miljoenen bedrijven maken hier dan ook goed gebruik van en versturen hun marketinguitingen via kanalen zoals Facebook, Instagram en Linkedin. Natuurlijk zijn er nog veel meer kanalen die gebruikt worden voor dezelfde doeleinden. Ik zal je zo eens wat meer vertellen over post production. Deze uitingen worden namelijk op verschillende manieren gecommuniceerd. Denk bijvoorbeeld een aan digitale banners, posters, flyers, afbeeldingen en videos die overal op het internet te vinden zijn. Bewezen is dat video’s resulteren in veel engagement van het publiek, en dit is natuurlijk precies wat je wilt. Het creëren van unieke videocontent kan dus bijdragen aan het bereiken van een groter publiek en meer engagement!

Wat houd het dan precies is?

Tijdens de post production worden alle opgenomen beelden gemonteerd, bewerkt en verbeterd. Ook wordt eventuele muziek geschreven en opgenomen en worden de visual effects en audio-effecten toegevoegd. Allemaal hartstikke leuk en aardig natuurlijk, maar zeker geen gemakkelijke klus. In de meeste gevallen duurt deze voorafgaande productie langer dan het opnemen van de beelden, ergens is dit ook wel logisch natuurlijk. Dit komt doordat het creëren van visuele effecten niet zo makkelijk is als je misschien in eerste instantie zou denken. Maar dat kun jij ook niet weten natuurlijk. 

Offline en online

Post production staat voor alle werkzaamheden na het schieten van de benodigde beelden. Dus hier kun je zelf waarschijnlijk al een redelijk beeld bij creëren. Dit proces bestaat dan ook uit verschillende onderdelen zoals audio design, kleurcorrectie, montage, muziek, animatie en het eventueel toevoegen van visuele effecten. Dit is zeker geen makkelijke klus en hier zal dan ook veel tijd in komen te zitten. Het is dan ook belangrijk dat je hier iemand voor ingeschakeld die hier verstand van heeft en hopelijk ook al wat jaren ervaring. Meer informatie hierover kan je vinden op het internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *