Wil je meer volgers of klanten?

Wil je meer volgers of klanten?

video laten maken

Sociale media speelt een steeds grotere rol in ieders leven, of je dat nou leuk vindt of niet. Vrijwel iedereen heeft een smartphone en gebruikt verschillende sociale apps, en omdat het zo gebruikelijk is zijn die apps eigenlijk ook voor ons allemaal onmisbaar geworden. Merken maken daar slim gebruik van, want via sociale media kun je makkelijk contact maken met potentiële klanten. Maar niet alleen grote merken pakken het op die manier aan, ook kleine bedrijven zien steeds meer mogelijkheden om zichzelf online in de markt te zetten. Dat wordt in de huidige economie ook steeds noodzakelijker, omdat er steeds meer mensen werken als zelfstandige en er ook veel meer vanuit huis gebeurt.

Een visitekaartje van jezelf

En naast grote merken en kleine bedrijven gaat veel particulieren zich ook steeds duidelijker profileren en online verkopen. Veel freelancers presenteren zichzelf aan potentiële opdrachtgevers via hun sociale profiel. Dat kan met teksten, maar met beeld bereik je vaak veel meer mensen, omdat dat veel sneller een uitgebreidere indruk geeft van wat je wil laten zien. Daarnaast maakt het dan ook niet uit welke taal je spreekt, want beelden herkent iedereen. En met video’s zit je al helemaal goed, want zoals je zelf waarschijnlijk wel eens merkt, blijft je aandacht daar nog veel langer bij hangen.

Maar ik kan helemaal niet filmen!

Ben je geen held met selfies of filmpjes waarin je zelf te zien bent? Geen probleem, want je kunt natuurlijk altijd een video laten maken door een ander. Dat kan je huisgenoot of partner zijn, maar je kunt ook aankloppen bij een vakman of vakvrouw. Een expert kan je waarschijnlijk veel goede tips geven over wat er werkt en wat niet, hoe je het zelf in de toekomst aan kunt pakken en wat er al heel goed gaat. Daarnaast geeft zo’n samenwerking je ook veel zelfvertrouwen, en is het waarschijnlijk heel goed voor je merk of product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *