Uncategorized

Een urn kopen: wat zijn de opties en waar moet je op letten?

In ieders leven zijn er momenten waarop een dierbare overlijdt. Een lieve vriend of een familielid dat er altijd voor je was is opeens weg. Als dat gebeurt, wil je iemand graag goed herdenken. Als de overledene graag begraven wilt worden is dat makkelijk: er is altijd een graf te bezoeken. Dat kan helpen met het accepteren van de dood. Als iemand gecremeerd wilt worden is dit wat lastiger. Toch zijn er ook dan nog genoeg opties. De meest voor de hand liggende optie is een urn kopen. Maar wat zijn de opties? En waar moet je op letten?

Opties bij het kopen van een urn

Net zoals er veel verschillende opties zijn voor graven, zijn er ook diverse mogelijkheden voor urnen. Voor iedere dierbare is er een passende urn. Was de overledene bijvoorbeeld zijn of haar hele leven bezig met het milieu, dan is een biologisch afbreekbare urn perfect. Wil je liever je dierbare bij je dragen? Dan kun je kiezen voor een sieraad waarin je wat as laat zetten. Naast deze specifiekere opties, zijn urnen er verder in alle soorten, maten en materialen. Zo vind je altijd een passende rustplek.

Tips bij het kopen van een urn

Voordat je een urn koopt, is het handig om over een paar dingen na te denken. Ten eerste is de plek waar je de urn neer wilt zetten van belang. De meeste materialen waarvan urnen zijn gemaakt zijn namelijk niet bestand tegen vorst. Keramische urnen of rvs urnen kunnen daar een uitkomst bieden. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de grootte van de urn. Als je alle as van een volwassene in één urn wilt doen, heb je er een nodig van 3,5 liter. Het kan ook een optie zijn dat de as wordt verdeeld over meerdere urnen, dan kun je kijken naar kleinere urnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.