Uncategorized

Ruzie met je baas? Los het op!

Voel je je buitengesloten binnen je werk, of zijn er strubbelingen? Misschien werk je in een bedrijf als betaalde kracht of als vrijwilliger bij een stichting. In allerlei situaties heb je te maken met een werkgever of coördinator. Voel je je te weinig betrokken binnen het team op je werk, ontstaan er vaak conflicten? Of heb je ontslag genomen maar krijg je je salaris niet uitbetaald? Soms ontstaan er problemen waar je onderling niet meer uitkomt. Misschien herken je dit. Wanneer de problemen te groot worden kun je de hulp van een mediator in Arnhem inschakelen.

Wat doet een mediator?

Een mediator is iemand die heeft gestudeerd om conflictbemiddeling op te lossen. Indien je in de buurt woont van Arnhem of omgeving kun je een beroep doen op een mediator Arnhem. Deze kan je dus bijvoorbeeld helpen bij arbeidsconflicten, tussen jou en je werkgever of tussen werknemers onderling. Een mediator Arnhem heeft uiteraard als doel om een goede en passende oplossing te vinden voor beide partijen. Een mediator werkt oordeelvrij en zal erin bemiddelen dat de partijen zelf met een oplossing komen. Maar een mediator kan ook behulpzaam zijn op andere terreinen. Heb je een geschil met je buurman? Kom je er niet uit met de verkoper van een product, nadat je een miskoop hebt gedaan? Heb je een huurgeschil met de verhuurder van je woning? Hierbij kun je ook hulp inschakelen van een mediator Arnhem. Denk ook aan erfrechtgeschillen, belastingzaken en contractuele geschillen.

Hoe gaat het verder?

Nadat je met de partij waar je het conflict mee hebt en de mediator in Arnhem in gesprek bent geweest, en er een beslissing wordt gemaakt, wordt dit op schrift gesteld door de mediator. Daarna ondertekenen beide partijen de overeenkomst. Dan is het traject beëindigd. Ook als je al een rechtszaak hebt lopen, kun je kiezen voor een mediator die jullie onafhankelijk bijstaat. Dit heet mediation naast rechtspraak. Voor mediation betaal je een uurtatief.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.