Uncategorized

Tips om je haar gezond te houden

De winter maakt ons haar en onze huid vaak droog en broos, daarom werken we hard om ons haar en onze huid te verzorgen met verschillende producten, aangeboden door bijvoorbeeld visagie rotterdam. Maar hoe zit het met de zomer? Zijn er speciale haarverzorging tips die je kunt doen om je lokken de hele zomer gezond en mooi te houden? Natuurlijk zijn deze er! Hier zijn dingen die je kunt doen om je haar gezond te houden.

Draag hoeden

Het dragen van hoeden of haarsjaals in de zomer is een geweldige techniek om jezelf te beschermen tegen UV-stralen, maar je hoofd omwikkelen met een accessoire kan ook je haar ten goede komen! De zon kan je haar beschadigen en vervaging veroorzaken. Het dragen van een muts of sjaal is als het dragen van zonnebrandcrème voor je haar! 

Chloorschade minimaliseren

Chloor is niet goed voor je haar. Hoewel we weten dat je deze zomer tijd in het zwembad wilt doorbrengen, zijn er manieren waarop je je haar kunt voorbereiden voordat je erin gaat duiken. Droog haar is absorberend, wat betekent dat wanneer je met droog haar in chloorwater stapt, het de chemicaliën op zal zuigen. Om dit te voorkomen, kun je je haar wassen met kraanwater voordat je in het zwembad stapt. Zodra je uit het zwembad komt, was je je haar met wat appelciderazijn en water om de schade door chloor te verminderen. 

Minder wassen

Je haar minder vaak wassen; dit is altijd goed om te doen om het gezondste haar mogelijk te maken, ongeacht welk seizoen het is. Hoewel je je haar in de zomer misschien meer wilt uitspoelen, omdat je hoofdhuid vetter lijkt, zou je dat niet moeten doen. Als je je haar te veel wast, zal je haar in feite zijn natuurlijke oliën verminderen, waardoor het meer olie produceert. Probeer je haar zo min mogelijk te wassen om je haar gezond en gevoed te houden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *