Uncategorized

Waarom je een kniekruk nodig hebt

Na een gebroken voet, enkelverstuiking of andere blessure aan het onderbeen, is het meest typische advies dat medische professionals geven om het getroffen gebied op te tillen en zoveel mogelijk rust te geven. Rusten is voor veel mensen geen optie: mensen hebben huishoudelijke taken te doen, verantwoordelijkheden op de werkplek en andere dagelijkse verantwoordelijkheden die onze mobiliteit noodzakelijk maken.

Er was een tijd dat de enige optie om met dit probleem om te gaan onhandige krukken waren. Maar daar is nu een oplossing voor! De zogenaamde kniekruk. Met behulp van deze kniekruk blijf je gemakkelijk de hele dag actief en productief.

Bewegingsbereik

Kniekrukken zijn zeer aanpasbare, zorgvuldig ontworpen instrumenten.Het is eigenlijk een lage kruk, waar je je knie op legt. Je vervangt dus eigenlijk je onderbeen voor deze kruk. Zo hoef je niet met elleboogkrukken te lopen en heb je je handen vrij.

Meer blessures voorkomen

Het is altijd een risico dat je jezelf verder verwond bij het gebruik van krukken, omdat ze een uitstekende balans en kracht van het bovenlichaam vereisen. Met krukken kan het navigeren door trappenhuizen en stoepranden bijzonder moeilijk zijn. Je kunt snel vallen als je je kruk net niet lekker neerzet of de vloer heel glad is. Een kniekruk vereist een sterk evenwicht, maar ze zijn een stuk gemakkelijker te gebruiken en vereisen niet veel kracht van het bovenlichaam. Je kunt de kruk ook zelfs op de trap gebruiken.

Mobiliteitshulp voor senioren

Kniekrukken kunnen ook senioren met mobiliteitsproblemen helpen. Als een persoon artritis in één been heeft, kan het gebruik van een dit hulpmiddel ervoor zorgen dat hij voor langere tijd op pad kan voordat hij vermoeid of ongemakkelijk wordt. Hoewel kniekrukken voor sommige senioren voordelig kunnen zijn, is het nog steeds noodzakelijk om enige kracht, goed zicht en een behoorlijke balans te hebben om veilig gebruik te kunnen maken van dit hulpmiddel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *