Uncategorized

Wat is visueel communiceren?

Visueel communiceren is het in beeld brengen van jouw boodschap. Dit kan op allerlei manieren. Het maken van een tekening, dit blijft ook langer bij de mensen hangen dan een tekst, afbeeldingen gebruiken of duidelijk vertellen wat je denkt en hoe je het voor je ziet. Steeds meer mensen gaan visueel communiceren, minder schrijven en meer praten of tekenen. De meeste mensen typen tegenwoordig nog alles maar als je het ook over kan brengen met beeld is dat beter. Afbeeldingen laten beter zien wat jouw visie is, mensen zullen dan meestal langer geïnteresseerd zijn.

Hoe werkt visual storytelling?

Visual storytelling wordt ingezet als je een verhaal wilt overbrengen aan andere mensen en wilt dat ze geïnteresseerd blijven in jouw verhaal. Voordat je je verhaal gaat vertellen moet je weten hoe je het gaat overbrengen en waar het verhaal nou precies over gaat, je kan wel wat vertellen over je verhaal zonder dat je er echt over na hebt gedacht, maar de kans is dan groot dat mensen afhaken omdat het niet duidelijk genoeg is. Het is ook niet de bedoeling dat je te snel praat. Begin dus bij het begin en maak tekeningen om het makkelijker te maken voor jezelf maar ook voor anderen. Werk op deze manier naar voren.

Verhaal overbrengen door animatie

Je zou ook je verhaal over kunnen brengen door animatie. Animatie tekenen is een goede manier om een boodschap over te brengen. Je laat de tekeningen zien en ondertussen vertel je bij de tekeningen wat er bedoeld wordt. Van nature zijn mensen beelddenkers dus alles wordt een stuk makkelijker te begrijpen met tekeningen, afbeeldingen of een video en het wordt sneller opgenomen in de hersenen. Goede tekeningen bij je verhaal helpen ook om het verhaal in te korten maar wel duidelijk te houden voor iedereen. Ben je zelf niet zo goed in tekenen? Dan kan je een illustrator afbeeldingen laten maken, maar let wel op dat ze duidelijk zijn en bij jouw verhaal passen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *