Uncategorized

Zorg aan huis in Den Haag

Ben je op zoek naar langdurige thuiszorg in omgeving Den Haag dan kom je voor een aantal keuzes te staan, afhankelijk van je hulpvraag en ziekte. Als het gaat om permanente thuiszorg, dan kom je uit bij palliatieve zorg Den Haag, of bij ouderenzorg Den Haag.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is een vorm van verzorging die gericht is op verlichting of ‘palliatie’ van de klachten. Dit soort zorg staat tegenover curatieve zorg, waarbij genezing het uiteindelijke doel is. Palliatieve zorg wordt gegeven aan iemand met een ongeneeslijke ziekte, zoals iemand met kanker die uitbehandeld is, maar ook mensen met ziektes zoals dementie, COPD en hartfalen. Er wordt naar gestreefd om het leven zo comfortabel mogelijk in te richten ondanks de ziekte of beperking. Palliatieve zorg kan zich richten op het fysieke, mentale, spirituele of sociale vlak, afhankelijk van je diagnose en behoeften. Een palliatief zorgverlener richt zich ook niet alleen op de persoon met de diagnose, maar ook op de hulp die ze aan naaste familieleden kunnen bieden. 

Ouderenzorg

Naast palliatieve zorg is er nog een andere vorm van zorg aan huis die veelal permanent is, namelijk ouderenzorg. Deze vorm van zorg is bedoeld voor seniore mensen die graag thuis blijven wonen, maar die vanwege verminderde mobiliteit of andere kwaaltjes toch hulp nodig hebben om te blijven genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Bij ouderenzorg komt er iemand aan huis om de verzorging op zich te nemen. Dat kan wel even wennen zijn, maar door in te spelen op je persoonlijke behoefte en een zorgplan op te stellen, probeert de verpleger je zo snel mogelijk op je gemak te laten voelen.

Wanneer zorg nodig?

Het is soms lastig om erachter te komen welke zorg je nodig hebt. Heb je een terminale ziekte of behoefte aan ouderenzorg, dan kun je altijd eerst contact opnemen met een arts om jouw specifieke hulpvraag te bespreken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *